Handledare

erik-570x400
Erik Lundin
FILMPLATS SAMORDNARE, ansvarig för Filmplats coachprogram.

Erik Lundin

KONTAKT
Mail: erik.lundin@kulturungdom.se
Mobil: 0702-423768

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget Chill Mandrill och har jobbat som rollsättare bl.a. på Film i Västs samproduktioner “Quick” och “Triangle of Sadness”. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

Christian Zetterberg
Christian Zetterberg
Handledare för filmplats Alingsås

Christian Zetterberg

KONTAKT
Mail: christian@kulturungdom.se
Mobil: 0704-08 21 81

Christian är manusförfattare, regissör, producent och skådespelare. Efter utbildningen på filmlinjen på Fridhems Folkhögskola har han gjort flera prisbelönta filmer, bland annat “Skoldiscot” (2018), som nu visas och prisas på festivaler i Sverige och utomlands. Härnäst väntar långfilmen “Isvaken” som Christian producerar på eget bolag.

Mattias Jonsson & Martin Sjögren
Handledare För filmplats Stenungsund

Mattias Jonsson & Martin Sjögren

KONTAKT
Mail: martinsjogren79@gmail.com
Mattias mobil: 0730-39 50 70
Martin mobil: 0725-62 53 49

Mattias är skådespelare, filmare och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film och Prags Filmskola. Förutom att ha egna teater- och filmprojekt frilansar han även dagligen som filmpedagog på en mängd skolor och är aktiv i Borås improvisationsteater (BITE).

Martin är filmregissör och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film.  Utöver sina egna filmprojekt var han med och startade Barnfilmskolan och har sedan dess utvecklat skolans pedagogik kring kameran. I dagsläget utvecklar han filmprojektet ”Trollungen” samt sitter i klipprummet och färdigställer en mockumentär om filmskapande tillsammans med Mattias.

Ozan Yapisan
Ozan Yapisan
Handledare För filmplats göteborg

ozan Yapisan

KONTAKT
Mail: ozan.yapisan@gmail.com

En filmentusiast som växt upp i Angered. Är intresserad av att göra filmer med förortsteman just nu, men är annars förtjust i allt från drama, komedi och satir till kriminaltema, fantasy och sci-fi.

Reza Rahimi
Reza Rahimi
Handledare För filmplats Borås

reza rahimi

KONTAKT
Mail: reza.rahimi@studieframjandet.se

mobil: 0730-44 77 40

Reza Rahimi är filmregissör, manusförfattare och producent. Han har bland annat gjort den prisbelönade långfilmen “Brudpenning och Demokrati”. Han är dessutom folkbildningssamordare och Mediaproducent på Studiefrämjandet Göteborg och Sjuhärad. Reza kommer att vara jury i år på Västerås filmfestival 2021.

namn
Andreas Hansen
Handledare För filmplats LIDKÖPING & SKÖVDE

Daniel Ström, Andreas Hansen mED FLERA

Vilka handledare som kommer att hålla workshops i Lidköping och Skövde meddelas inom kort.

KONTAKT
Mail: andreas.hansen@lidkoping.se
Mobil: 0735-44 91 11

Andreas Hansen är verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Skaraborg och dessutom producent för TV-serierna “Ute i Bögda” och “Snorkråkan”. Andreas har många års erfarenhet av att skapa film och TV.

mentorer/COACHER

Filmplats vision är att några av våra deltagare, lokala filmskapare, skall kunna fortsätta hålla workshops och inspirera andra unga på sin ort. Vi satsar därför på att utbilda och handleda ca. 2 deltagare från varje Filmplats som vi kallar för mentorer och deltagarcoacher. De har ett extra ansvar under och mellan workshops. Läs mer här om Filmplats coachprogram

Kajsa Lidin-Alingsås
Kajsa Lidin
Mentor för filmplats Alingsås

Kajsa lidin

Kajsa har spelat teater under några år och blev därefter väldigt intresserad av fotografi och började filma egna projekt. Hon var filmfotograf till förra årets gemensamma verk och har arbetat som assistent under flera filminspelningar.

Noah Drottz Hägglund - Alingsås
Noah Drottz Hägglund
Mentor för filmplats Alingsås

noah drottz hägglund

Noah har studerat film på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv ett år, och har sedan lång tid haft ett stort filmintresse. Noah har varit med i Filmplats sedan start. 

Rickie Cai - Borås
Rickie Cai
Mentor För filmplats Borås

Rickie cai

Rickie har pluggat media & filmproduktion och läser filmvetenskap just nu. Han har gjort kortfilmer som exempelvis ”Pojken som lekte med glas” och även jobbat med långfilmsproduktioner.

 

Nina Moussa - Göteborg
Nina Muossa
Mentor för filmplats göteborg angered

nina muossa

Nina har studerat på Göteborgs universitet och vill med sitt filmiska arbetet bryta ner stereotyper och fördomar med filmen som verktyg. Nina siktar främst på dokumentärfilm om sociala och politiska problem men är även intresserad av spelfilm och att få skriva ett manus som har ett budskap och där tittarna får lära sig något nytt. 

Zakariye Jama - Göteborg
Zakariye Jama
Mentor För filmplats Göteborg angered

Zakariye Jama

Zakariye har sedan gymnasiet intresserat sig för att berätta stories genom stillbilder: Han har studerat foto och därigenom kom också intresset för rörligabilder.

Maj Boman - Lidköping
Maj Boman
MENTOR för filmplats lidköping

maj boman

Maj skapar själv film med fokus på regi, skådespeleri och manus. Hon har tidigare arbetat som filmpedagog för barn och ungdomar via projektet ”Filmverket” som Studiefrämjandet haft och har även varit högstadielärare på Djäkneskolan i Skara där hon lärde ut filmkunskap från idé till färdig film. Maj har även varit statist i en del kortfilmer och långfilmer, och var under en period även mycket aktiv med att skådespela på teaterscenen.

Agnes Nywertz - Skövde
Agnes Nywetz
Mentor för filmplats skövde

Agnes nywertz

Agnes har pluggat Samhäll med inriktning på media, film- och TV-produktion samt studerat fotografisk bild i två år. Hon har alltid gillat film och tyckt processen bakom varit intressant och spännande, både när det kommer till handling, men också de val i produktionen som hör ihop med berättandet.

Emmy Christensen - Stenungsund
Emmy Christensen
Mentor för filmplats stenungsund

Emmy christensen

Ida Wenell - Stenungsund
Ida Wenell
Mentor för filmplats stenungsund

ida wenell

Kinan Alkawarit - Stenungsund
Kinan Alkawarit
Mentor För filmplats Stenungsund

Kinan Alkawarit

Kinan har en kanal på Youtube där hans artistnamn är Kinan KOY. Han brukar lägga upp roliga sketcher, men har på senare tid fokuserat allt mer utvecklingen av film och filmiska berättelser. Han har nyligen filmat och redigerat två filmer till Kulturhuset Fregatten. Kinan var med i projektet “Do It Young”. Under sommaren 2020 har han skapat filmen “The Box” som visas på i Stenungsund under hösten.

PROJEKTMEDARBETARE 2018-2020

Nomi Szpiro Ericsen, Projektledare
Nomi Szpiro Eriksen
Projektledare

Nomi Szpiro Eriksen

Projektledare 2018-2020 (föräldraledig 2019-2020)

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som filmproducentassistent, produktionskoordinator på långfilm, tv-serier och reklamfilm, samt som festivalkoordinator.

Kine Boman, vik.Projektledare
Kine Boman
Projektledare

Kine Boman

Vikarierande projektledare från augusti 2019 till december 2020

Kine har tidigare arbetat som projektledare, producent och regissör, främst med dokumentärfilm, och gjort de egna filmerna “Enda bilden av pappa” (2004) och “Hjordeliv” (2008). Utöver film- och teaterstudier samt språkstudier är hon utbildad jämlikhetshandläggare vid Göteborgs universitet. Hennes film “Hjordeliv”, som behandlar urfolksrätt, blev flerfaldigt prisbelönad och visad på filmfestivaler i 27 länder och har även visats på internationella TV-kanaler.