Hoppa till innehåll

Handledare

erik-570x400
Erik Lundin
FILMPLATS PROJEKTLEDARE

Erik Lundin

KONTAKT
Mail: erik.lundin@kulturungdom.se
Mobil: 0702-423768

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget Chill Mandrill och har jobbat som rollsättare bl.a. på Film i Västs samproduktioner “Quick” och ”Triangle of Sadness”. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

LINA BERGER 
Fotocred: Sally Jacobson
LINA BERGER Fotocred: Sally Jacobson
Handledare För filmplats Borås

LINA BERGER

KONTAKT
Mail: lsm.berger@gmail.com

Mobil: 076-6332332

 

Lina är utbildad filmregissör vid Akademi Valand i Göteborg. Hon har gjort flera filmer som visats och tävlat på filmfestivaler, t.ex. ”Inside The Aquarium”. Lina arbetar med lekfull och färggrann fiktion och har under tiden på Valand testat estetiska gränser på snudd till surrealism. Hennes filmer tar ofta avstamp i dynamiska karaktärer som skildras med subtil humor.

Ozan Yapisan
Ozan Yapisan
Handledare För filmplats göteborg

Ozan Yapisan

KONTAKT
Mail: ozan.yapisan@gmail.com

En filmentusiast som växt upp i Angered. Är intresserad av att göra filmer med förortsteman just nu, men är annars förtjust i allt från drama, komedi och satir till kriminaltema, fantasy och sci-fi.

Mattias Jonsson & Martin Sjögren
Handledare För filmplats Stenungsund

Mattias Jonsson & Martin Sjögren

KONTAKT
Mail: martinsjogren79@gmail.com
Mattias mobil: 0730-39 50 70
Martin mobil: 0725-62 53 49

Mattias är skådespelare, filmare och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film och Prags Filmskola. Förutom att ha egna teater- och filmprojekt frilansar han även dagligen som filmpedagog på en mängd skolor och är aktiv i Borås improvisationsteater (BITE).

Martin är filmregissör och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film.  Utöver sina egna filmprojekt var han med och startade Barnfilmskolan och har sedan dess utvecklat skolans pedagogik kring kameran. I dagsläget utvecklar han filmprojektet ”Trollungen” samt sitter i klipprummet och färdigställer en mockumentär om filmskapande tillsammans med Mattias.

Reza Rahimi
Reza Rahimi
Handledare För filmplats Virtual Reality - Högsbo

Reza Rahimi

KONTAKT
Mail: reza.rahimi@studieframjandet.se

mobil: 0730-44 77 40

Reza Rahimi är filmregissör, manusförfattare och producent. Han har bland annat gjort den prisbelönade långfilmen “Brudpenning och Demokrati”. Han är dessutom folkbildningssamordare och Mediaproducent på Studiefrämjandet Göteborg och Sjuhärad. Reza kommer att vara jury i år på Västerås filmfestival 2021.

namn
Andreas Hansen
Handledare För filmplats Mariestad, Lidköping & SKÖVDE

Andreas Hansen

KONTAKT
Mail: andreas.hansen@lidkoping.se
Mobil: 0735-44 91 11

Andreas Hansen är verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Skaraborg och dessutom producent för TV-serierna “Ute i Bögda” och “Snorkråkan”. Andreas har många års erfarenhet av att skapa film och TV.

Henrik Dahlbring är handledare för Filmplats Mark
Andreas Hansen
Handledare För filmplats MarK

Henrik Dahlbring

KONTAKT
Mail: henrik@magsunmedia.se 
Mobil:

Henrik är utbildad filmregissör på Akademi Valand i Göteborg och driver produktionsbolaget Magsun Media. Han jobbar med spelfilm, dokumentärfilm och animation och har prisats för sina filmer ”Det händer äntligen något”, ”Kåken kallar” och ”Across the Andes”.

mentorer/COACHER

Filmplats vision är att några av våra deltagare, lokala filmskapare, skall kunna fortsätta hålla workshops och inspirera andra unga på sin ort. Vi satsar därför på att utbilda och handleda ca. 2 deltagare från varje Filmplats som vi kallar för mentorer och deltagarcoacher. De har ett extra ansvar under och mellan workshops. Läs mer här om Filmplats coachprogram

Mentor för filmplats Alingsås

TBA

Emmy Christensen - Stenungsund
Emmy Christensen
Mentor för filmplats stenungsund

Emmy christensen

Emmy tycker mycket om att göra film. Hon har gjort ett par kortfilmer tidigare, varav en som hon vann pris för på FRAME filmfestival 2021. Emmy har varit med i Filmplats tre år och ser fram emot ännu en termin som mentor.

Ida Wenell - Stenungsund
Ida Wenell
Mentor för filmplats stenungsund

ida wenell

Ida har varit coach på filmplats Stenungsund sedan 2020 och tycker det är mycket roligt. Hennes intresse för filmskapande ligger främst vid regi och det var hennes teaterlärare som tipsade henne om Filmplats.

TBA

Mentor för Filmplats Borås

PROJEKTMEDARBETARE 2018-2020

Nomi Szpiro Ericsen, Projektledare
Nomi Szpiro Eriksen
Projektledare

Nomi Szpiro Eriksen

Projektledare 2018-2020 (föräldraledig 2019-2020)

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som filmproducentassistent, produktionskoordinator på långfilm, tv-serier och reklamfilm, samt som festivalkoordinator.

Kine Boman, vik.Projektledare
Kine Boman
Projektledare

Kine Boman

Vikarierande projektledare från augusti 2019 till december 2020

Kine har tidigare arbetat som projektledare, producent och regissör, främst med dokumentärfilm, och gjort de egna filmerna “Enda bilden av pappa” (2004) och “Hjordeliv” (2008). Utöver film- och teaterstudier samt språkstudier är hon utbildad jämlikhetshandläggare vid Göteborgs universitet. Hennes film “Hjordeliv”, som behandlar urfolksrätt, blev flerfaldigt prisbelönad och visad på filmfestivaler i 27 länder och har även visats på internationella TV-kanaler.