Handledare

vi på filmplats

Filmplats handledare är högaktuella regissörer och skådespelare som inspirerar och ger våra deltagare de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Ellen_Johnasson_Director
Ellen Johansson
liselotte108
Liselotte Persson
Handledare För filmplats Borås

Ellen Johansson & Liselotte persson

Vi är glada över att välkomna Ellen och Liselott som handledare för Filmplats Borås hösten 2020. 

KONTAKT
Mail: filmplats.boras@gmail.com

Ellen Johansson från Borås är mångsysslare inom film, med fokus på regi och manus. Efter sina studier i Australien har hon frilansat på långfilm och tv-serier, samt producerat företag- och kortfilm med sitt företag Wänga. Hon har nyligen färdigställt kortfilmen The Birthday som är på väg ut till festivaler nu och håller just nu på att utveckla ett manus till en mörk komedi kortfilm.

Liselotte är producent och regissör med inriktning på barn och unga, aktuell med kortfilmen ”Vidare” (2019) och ”The birthday” (2019) båda i samproduktion med film i väst. Tidigare har hon producerat den prisbelönta kortfilmen ”Skoldiscot” (2018). 

Handledare För filmplats Göteborg & Stenungsund

Mattias Jonsson & Martin Sjögren

Mattias och Martin är handledare för Filmplats Göteborg Angered och Stenungsund. 

KONTAKT
Mail: martinsjogren79@gmail.com
Mattias mobil: 0730-39 50 70
Martin mobil: 0725-62 53 49

Mattias är skådespelare, filmare och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film och Prags Filmskola. Förutom att ha egna teater- och filmprojekt frilansar han även dagligen som filmpedagog på en mängd skolor och är aktiv i Borås improvisationsteater (BITE).

Martin är filmregissör och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film.  Utöver sina egna filmprojekt var han med och startade Barnfilmskolan och har sedan dess utvecklat skolans pedagogik kring kameran. I dagsläget utvecklar han filmprojektet ”Trollungen” samt sitter i klipprummet och färdigställer en mockumentär om filmskapande tillsammans med Mattias.

Maj_Boman_portratt
Maj Boman
Aramazt_Sarkissian_stor
Aramazt Sarkissian
Handledare för filmplats lidköping

maj boman & ARAMAZT SARKISSIAN

Maj & Aramazt är handledare för Filmplats Lidköping.

Vi är glada och stolta över att välkomna Aramazt & Maj som handledare på Filmplats. De har tidigare deltagit i Filmplats Coachprogram och går nu vidare till att bli handledare.

KONTAKT

Maj Boman
Maj skapar själv film med fokus på regi, skådespeleri och manus. Hon har tidigare arbetat som filmpedagog för barn och ungdomar via projektet ”Filmverket” som Studiefrämjandet haft och har även varit högstadielärare på Djäkneskolan i Skara där hon lärde ut filmkunskap från idé till färdig film. Maj har även varit statist i en del kortfilmer och långfilmer, och var under en period även mycket aktiv med att skådespela på teaterscenen.

Aramazt Sarkissian

 

Handledare för filmplats Alingsås & teknikansvariG

Christian Zetterberg

Christian är handledare för Filmplats Alingsås. Han är även ansvarig för tekniken på Filmplats olika orter.  

KONTAKT
Mail: christian@kulturungdom.se
Mobil: 0704-08 21 81

Christian är manusförfattare, regissör, producent och skådespelare. Efter utbildningen på filmlinjen på Fridhems Folkhögskola har han gjort flera prisbelönta filmer, bland annat “Skoldiscot” (2018), som nu visas och prisas på festivaler i Sverige och utomlands. Härnäst väntar långfilmen “Isvaken” som Christian producerar på eget bolag.

Filmplats_Skovde_Hugo_Andersson
Handledare för filmplats skövde

Hugo anderson

Hugo är handledare för Filmplats Skövde.

KONTAKT
Mail: hugofilmplats@gmail.com

Hugo Anderson driver produktionsbolaget hugoproduktion.se och jobbar med både reklam – och fiktionsfilm. Hugo började göra humoristiska kortfilmer med enkla medel som tonåring och har genom åren gjort flera prisbelönta kortfilmer som visats på festivaler runt om i världen.

Filmplats verksamhet i Skövde är ett samarrangemang med Studiefrämjandet och kulturhuset Nyeport.

Handledare för filmplats åmål & ansvarig för Filmplats coachprogram

Erik Lundin

Erik är handledare för Filmplats Åmål och ansvarig för Filmplats coachprogram, och har även utvecklat projektet Filmplats. 

Kontakt:
Mail: erik.l@kulturungdom.se

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget ArtyStory och jobbade nyligen som rollsättare på Film i Västs samproduktion “Quick” i regi av Mikael Håfström. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

kine_boman
Projektledare och webbansvarig

Kine Boman

Vikarierande projektledare och webbansvarig.

KONTAKT:
Mail: kine@kulturungdom.se
Mobil: 0707-18 50 98

Kine har tidigare arbetat som projektledare, producent och regissör, främst med dokumentärfilm, och gjort de egna filmerna “Enda bilden av pappa” (2004) och “Hjordeliv” (2008). Utöver film- och teaterstudier samt språkstudier är hon utbildad jämlikhetshandläggare vid Göteborgs universitet. Hennes film “Hjordeliv”, som behandlar urfolksrätt, blev flerfaldigt prisbelönad och visad på filmfestivaler i 27 länder och har även visats på internationella TV-kanaler.

Projektledare & webbansvarig (föräldraledig 2019-2020)

Nomi Szpiro Eriksen

Under september 2019-september 2020 kommer Nomi vara föräldraledig, men hon är tillbaka i oktober 2020. Vikarie under föräldraledigheten är Kine Boman.

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som filmproducentassistent, produktionskoordinator på långfilm, tv-serier och reklamfilm, samt som festivalkoordinator.