Handledare

vi på filmplats

Filmplats handledare är högaktuella regissörer och skådespelare som inspirerar och ger våra deltagare de bästa förutsättningarna för att utvecklas. På denna sida finns också våra mentorer från varje filmplats, de ingår i Filmplats Coachprogram tillsammans med våra deltagarcoacher.  

Marcus Standoft
Marcus Standoft
SKÅDESPELARE

MARCUS standoft

Marcus har arbetat på Göteborgs stadsteater samt teater Cinnober och medverkat i både kortfilmer, tv-serier & långfilmer. Har podden ÄKTA KÄNNER ÄKTA, en intervjupodd om teater & film.

Sarah Victoria Engman
Sarah Victoria Engman
SKÅDESPELARE

Sarah victoria engman

Sarah Viktoria är ursprungligen från Etiopien. Hon är uppvuxen i Bulgarien och Stockholm och bor för tillfället i Göteborg. De senaste åren har Sarah haft roller inom tv-serier, kortfilmer, musikvideos m.m. Hon är aktuell i sin återkommande roll i den framgångsrika SVT-serien Klassen där hon hittills är med som läraren Hanna i säsong 3 & kommande säsong 4 som släpps i december 2020. Hon studerar även teater vid Folkhögskolan i Angered. 

Camilla Sahlén
Camilla Sahlén
SKÅDESPELARE

camilla sahlén

Camilla har jobbat med en rad olika produktioner så som reklam för Pitchers, varit med i SVT:s serie “ArkeologensDotter”, Vår Tid Är Nu (servitris), SUNE – Best Man (vaktmästare), i nya serien Huss samt Maskineriet (polis & utredare) och andra produktioner. Har även jobbat som modell och hållt på med teater, dans och musik.

Tiff Rauf
Tiff Rauf
skådespelare

tiff rauf

Tiff på började sin resa som skådespelare efter gymnasiet.
Under åren har han medverkat i reklamfilmer bland annat för Pantamera, God Morgon Juice, Macforum och H&M.
 
Han arbetade nyligen med danska regissören Niels Arden Oplev på den dansk publiksuccén “Ser du månen Daniel” i filmen spelar han en IS soldat.
 
Med en bakgrund inom teater och dans, så arbetar Tiff även som dansare/modell
Rickie Cai-Borås
Rickie Cai
Mentor För filmplats Borås

Rickie cai

Rickie har pluggat media & filmproduktion och läser filmvetenskap just nu. Han har gjort kortfilmer som exempelvis ”Pojken som lekte med glas” och även jobbat med långfilmsproduktioner.

 

Nina Moussa-Göteborg
Nina Moussa
Zakariye Jama-Göteborg
Zakariye Jama
Mentor För filmplats Göteborg angered

Nina moussa & Zakariye Jama

Nina och Zakaryie är Mentorer för Filmplats Göteborg Angered.

Nina har studerat på Göteborgs universitet och vill med sitt filmiska arbetet bryta ner stereotyper och fördomar med filmen som verktyg. Nina siktar främst på dokumentärfilm om sociala och politiska problem men är även intresserad av spelfilm och att få skriva ett manus som har ett budskap och där tittarna får lära sig något nytt.

Zakariye har sedan gymnasiet intresserat sig för att berätta stories genom stillbilder: Han har studerat foto och därigenom kom också intresset för rörligabilder.

Kinan Alkawarit-Stenungsund
Kinan Alkawarit
Mentor För filmplats Stenungsund

Kinan Alkawarit

Kinan har en kanal på Youtube där hans artistnamn är Kinan KOY. Han brukar lägga upp roliga sketcher, men har på senare tid fokuserat allt mer utvecklingen av film och filmiska berättelser. Han har nyligen filmat och redigerat två filmer till Kulturhuset Fregatten. Kinan var med i projektet “Do It Young”. Under sommaren 2020 har han skapat filmen “The Box” som visas på i Stenungsund under hösten.

Maj Boman-Lidköping
Maj Boman
Aramazt Sarkissian-Lidköping
Aramazt Sarkissian
MENTOR/Handledare för filmplats lidköping

maj boman & ARAMAZT SARKISSIAN

Maj & Aramazt är handledare för Filmplats Lidköping.

Vi är glada och stolta över att välkomna Aramazt & Maj som handledare på Filmplats. De är en del av Filmplats Coachprogram och går nu vidare till att bli mentor/handledare.

KONTAKT
Mail: filmplats.lidkoping@gmail.com

Maj skapar själv film med fokus på regi, skådespeleri och manus. Hon har tidigare arbetat som filmpedagog för barn och ungdomar via projektet ”Filmverket” som Studiefrämjandet haft och har även varit högstadielärare på Djäkneskolan i Skara där hon lärde ut filmkunskap från idé till färdig film. Maj har även varit statist i en del kortfilmer och långfilmer, och var under en period även mycket aktiv med att skådespela på teaterscenen.

Aramazt har jobbat i mer än 3 år med film och drivit eget reklam/filmföretag. År 2019 vann han Skaraborgs filmfestival, men har även vunnit pris vid UF Skaraborgs tävling. Aramazt är mest känd för att ha gjort hundratals videos i formatet 1 minut, han har även gjort 2 säsonger podcast med sin bror om talangfulla person i vår stad.

Kajsa Lidin-Alingsås
Kajsa Lidin
Mentor för filmplats Alingsås

Kajsa lidin

Kajsa har spelat teater under några år och blev därefter väldigt intresserad av fotografi och började filma egna projekt. Hon var filmfotograf till förra årets gemensamma verk och har arbetat som assistent under flera filminspelningar.

Noah Drottz Hägglund-Alingsås
Noah Drottz Hägglund
Mentor för filmplats Alingsås

noah drottz hägglund

Noah har studerat film på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv ett år, och har sedan lång tid haft ett stort filmintresse. Noah har varit med i Filmplats sedan start. 

Agnes Nywetz-Skövde
Agnes Nywetz
Mentor för filmplats skövde

Agnes nywertz

Agnes har pluggat Samhäll med inriktning på media, film- och TV-produktion samt studerat fotografisk bild i två år. Hon har alltid gillat film och tyckt processen bakom varit intressant och spännande, både när det kommer till handling, men också de val i produktionen som hör ihop med berättandet.

Isac Fridlund-Åmål
Isac Fridlund
MENTOR för filmplats åmål

isac fridlund

Isac har filmat på hobbynivå sen han var ungefär 6 år gammal. Brett intresse inom film men har mest erfarenhet av kameraarbete och stillbildsfoto. Är även intresserad av juridik och skulle gärna vilja arbeta som jurist och specialisera sig inom pressetik, kultur och film.

Ellen Johansson
Ellen Johansson
Liselotte Persson
Liselotte Persson
Handledare För filmplats Borås

Ellen Johansson & Liselotte persson

Vi är glada över att välkomna Ellen och Liselott som handledare för Filmplats Borås hösten 2020. 

KONTAKT
Mail: filmplats.boras@gmail.com
Liselotte tfn: 072-551 95 88

Ellen kommer ifrån Borås och är mångsysslare inom film, med fokus på regi och manus. Efter sina studier i Australien har hon frilansat på långfilm och tv-serier, samt producerat företag- och kortfilm med sitt företag Wänga. Hon har nyligen färdigställt kortfilmen The Birthday som är på väg ut till festivaler nu och håller just nu på att utveckla ett manus till en mörk komedi kortfilm.

Liselotte är producent och regissör med inriktning på barn och unga, aktuell med kortfilmen ”Vidare” (2019) och ”The birthday” (2019) båda i samproduktion med film i väst. Tidigare har hon producerat den prisbelönta kortfilmen ”Skoldiscot” (2018). 

Mattias Jonsson & Martin Sjögren
Handledare För filmplats Göteborg angered & Stenungsund

Mattias Jonsson & Martin Sjögren

Mattias och Martin är handledare för Filmplats Göteborg Angered och Stenungsund. 

KONTAKT
Mail: martinsjogren79@gmail.com
Mattias mobil: 0730-39 50 70
Martin mobil: 0725-62 53 49

Mattias är skådespelare, filmare och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film och Prags Filmskola. Förutom att ha egna teater- och filmprojekt frilansar han även dagligen som filmpedagog på en mängd skolor och är aktiv i Borås improvisationsteater (BITE).

Martin är filmregissör och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film.  Utöver sina egna filmprojekt var han med och startade Barnfilmskolan och har sedan dess utvecklat skolans pedagogik kring kameran. I dagsläget utvecklar han filmprojektet ”Trollungen” samt sitter i klipprummet och färdigställer en mockumentär om filmskapande tillsammans med Mattias.

Christian Zetterberg
Christian Zetterberg
Handledare för filmplats Alingsås & teknikansvariG

Christian Zetterberg

Christian är handledare för Filmplats Alingsås. Han är även ansvarig för tekniken på Filmplats olika orter.  

KONTAKT
Mail: christian@kulturungdom.se
Mobil: 0704-08 21 81

Christian är manusförfattare, regissör, producent och skådespelare. Efter utbildningen på filmlinjen på Fridhems Folkhögskola har han gjort flera prisbelönta filmer, bland annat “Skoldiscot” (2018), som nu visas och prisas på festivaler i Sverige och utomlands. Härnäst väntar långfilmen “Isvaken” som Christian producerar på eget bolag.

Hugo Andersson
Hugo Andersson
Handledare för filmplats skövde

Hugo anderson

Hugo är handledare för Filmplats Skövde.

KONTAKT
Mail: hugofilmplats@gmail.com

Hugo driver produktionsbolaget hugoproduktion.se och jobbar med både reklam – och fiktionsfilm. Hugo började göra humoristiska kortfilmer med enkla medel som tonåring och har genom åren gjort flera prisbelönta kortfilmer som visats på festivaler runt om i världen.

Filmplats verksamhet i Skövde är ett samarrangemang med Studiefrämjandet och kulturhuset Nyeport.

erik-570x400
Erik Lundin
Handledare för filmplats åmål & ansvarig för Filmplats coachprogram

Erik Lundin

Erik är handledare för Filmplats Åmål och ansvarig för Filmplats coachprogram, och har även utvecklat projektet Filmplats. 

Kontakt:
Mail: erik.l@kulturungdom.se

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget ArtyStory och jobbade nyligen som rollsättare på Film i Västs samproduktion “Quick” i regi av Mikael Håfström. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

Kine Boman
Kine Boman
Projektledare och webbansvarig

Kine Boman

Vikarierande projektledare och webbansvarig.

KONTAKT:
Mail: kine@kulturungdom.se
Mobil: 0707-18 50 98

Kine har tidigare arbetat som projektledare, producent och regissör, främst med dokumentärfilm, och gjort de egna filmerna “Enda bilden av pappa” (2004) och “Hjordeliv” (2008). Utöver film- och teaterstudier samt språkstudier är hon utbildad jämlikhetshandläggare vid Göteborgs universitet. Hennes film “Hjordeliv”, som behandlar urfolksrätt, blev flerfaldigt prisbelönad och visad på filmfestivaler i 27 länder och har även visats på internationella TV-kanaler.

nomi-570x400
Nomi Szpiro Eriksen
Projektledare & webbansvarig (föräldraledig 2019-2020)

Nomi Szpiro Eriksen

Under september 2019-september 2020 kommer Nomi vara föräldraledig, men hon är tillbaka i oktober 2020. Vikarierande projektledare Kine fortsätter fram tills årskiftet. 

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som filmproducentassistent, produktionskoordinator på långfilm, tv-serier och reklamfilm, samt som festivalkoordinator.

Vår vision är att några av våra deltagare, lokala filmskapare, skall kunna fortsätta hålla workshops och inspirera andra unga på sin Filmplats. Vi satsar därför på att utbilda och handleda ca. 2 deltagare från varje Filmplats som vi kallar för Mentorer och deltagarcoacher. De har ett visst ansvar vid varje workshop och håller även en egen workshop under varje programperiod. Några av våra deltagarcoacher tar redan nu steget vidare till handledare (med vårt stöd och handledning). 
Läs mer här om Filmplats coachprogram