Hoppa till innehåll

HANDLEDARE

FILMPLATS PROJEKTLEDARE

Erik Lundin

KONTAKT
Mail: erik.lundin@kulturungdom.se
Mobil:
0702-423768

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget Chill Mandrill och har jobbat som rollsättare bl.a. på Film i Västs samproduktioner “Quick” och ”Triangle of Sadness”. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

Ellen Johansson

Handledare Filmplats Borås

ELLEN JOHANSSON

KONTAKT
Mail: ellen.johansson12@gmail.com

Mobil: 072-8671594

Ellen är utbildad filmregissör vid Sydney Film School i Australien. Hon har gjort flera filmer som visats och tävlat på filmfestivaler, t.ex. ”Cry Wolf”, ”The Birthday” och ”The Trophy Wall”.

Handledare Filmplats Angered & Bergsjön (Göteborg)

Ozan Yapisan

KONTAKT
Mail: 
ozan.yapisan@gmail.com

En filmentusiast som vuxit upp i Angered och gjort flera kortfilmer. Är intresserad av att göra filmer med förortsteman, men är också förtjust i allt från drama, komedi och satir till kriminaltema, fantasy och sci-fi.

Handledare filmplats Stenungsund

Mattias Jonsson & Martin Sjögren

KONTAKT
Mail: martinsjogren79@gmail.com
Mattias mobil:
0730-39 50 70
Martin mobil: 0725-62 53 49

Mattias är skådespelare, filmare och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film och Prags Filmskola. Förutom att ha egna teater- och filmprojekt frilansar han även dagligen som filmpedagog på en mängd skolor och är aktiv i Borås improvisationsteater (BITE).

Martin är filmregissör och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film.  Utöver sina egna filmprojekt var han med och startade Barnfilmskolan och har sedan dess utvecklat skolans pedagogik kring kameran. I dagsläget utvecklar han filmprojektet ”Trollungen” samt sitter i klipprummet och färdigställer en mockumentär om filmskapande tillsammans med Mattias.

Handledare filmplats Virtual Reality – Högsbo

Reza Rahimi

KONTAKT
Mail:
reza.rahimi@studieframjandet.se
Mobil: 0730-44 77 40

Reza är filmregissör, manusförfattare och producent. Han har bland annat gjort den prisbelönade långfilmen “Brudpenning och Demokrati”. Han är dessutom folkbildningssamordnare och Mediaproducent på Studiefrämjandet Göteborg och Sjuhärad.

Handledare filmplats Mariestad, Lidköping & Skövde

Andreas Hansen

KONTAKT

Mail: andreas.hansen@studieframjandet.se
Mobil: 0735-44 91 11

Andreas Hansen är verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Skaraborg och dessutom producent för TV-serierna “Ute i Bögda” och “Snorkråkan”. Andreas har många års erfarenhet av att skapa film och TV.

Alfred_Hedbratt

Handledare filmplats Mark

alfred hedbratt

KONTAKT
Mail: alfred.hedbratt@gmail.com

Alfred Hedbratt är handledare för Filmplats Mark i höst. Han är filmregissör och manusförfattare som studerat på både Akademi Valand och Alma Manusutbildning. Hans senaste kortfilm ”Unity of Opposites” vann pris på filmfestivalen Nordic International i New York tidigare i år.

Timothy Gustafsson

Handledare filmplats Gullspång

Timothy Gustafsson


KONTAKT

Mail: timothy.gustafsson@cinemacontent.se 
Mobil: 0709-59 63 71

Timothy Gustafsson driver filmbolaget CinemaContent i Skövde, och YouTube-kanalen med samma namn. En kanal som har över 38 000 prenumeranter och bland annat handlar om hur du kan redigera film.

Filmplats Gullspång görs tillsammans med Gullspångs Kommun.

Kontaktperson på kommunen: JC Svensson jc.svensson@gullspang.se

Henrik Dahlbring är handledare för Filmplats Mark

Henrik Dahlbring


KONTAKT

Mail: henrik@magsunmedia.se 

Henrik är utbildad filmregissör på Akademi Valand i Göteborg och driver produktionsbolaget Magsun Media. Han jobbar med spelfilm, dokumentärfilm och animation och har prisats för sina filmer ”Det händer äntligen något”, ”Kåken kallar” och ”Across the Andes”.

mentorer/COACHER

Filmplats vision är att några av våra deltagare, lokala filmskapare, skall kunna fortsätta hålla workshops och inspirera andra unga på sin ort. Vi satsar därför på att utbilda och handleda ca. 2 deltagare från varje Filmplats som vi kallar för mentorer och deltagarcoacher. De har ett extra ansvar under och mellan workshops. Läs mer här om Filmplats coachprogram!

Emmy Christensen - Stenungsund

Mentor filmplats Stenungsund

Emmy christensen

Emmy tycker mycket om att göra film. Hon har gjort ett par kortfilmer tidigare, varav en som hon vann pris för på FRAME filmfestival 2021. Emmy har varit med i Filmplats tre år och ser fram emot ännu en termin som mentor.

Ida Wenell - Stenungsund

Mentor filmplats Stenungsund

ida wenell

Ida har varit coach på filmplats Stenungsund sedan 2020 och tycker det är mycket roligt. Hennes intresse för filmskapande ligger främst vid regi och det var hennes teaterlärare som tipsade henne om Filmplats.

PROJEKTMEDARBETARE

Nomi Szpiro Ericsen, Projektledare

Projektledare

Nomi Szpiro Eriksen

Projektledare 2018-2020 (föräldraledig 2019-2020)

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som filmproducentassistent, produktionskoordinator på långfilm, tv-serier och reklamfilm, samt som festivalkoordinator.

Kine Boman, vik.Projektledare

Projektledare

Kine Boman

Vikarierande projektledare från augusti 2019 till december 2020

Kine har tidigare arbetat som projektledare, producent och regissör, främst med dokumentärfilm, och gjort de egna filmerna “Enda bilden av pappa” (2004) och “Hjordeliv” (2008). Utöver film- och teaterstudier samt språkstudier är hon utbildad jämlikhetshandläggare vid Göteborgs universitet. Hennes film “Hjordeliv”, som behandlar urfolksrätt, blev flerfaldigt prisbelönad och visad på filmfestivaler i 27 länder och har även visats på internationella TV-kanaler.