Hoppa till innehåll

Handledare

erik-570x400
Erik Lundin
FILMPLATS PROJEKTLEDARE

Erik Lundin

KONTAKT
Mail: erik.lundin@kulturungdom.se
Mobil: 0702-423768

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget Chill Mandrill och har jobbat som rollsättare bl.a. på Film i Västs samproduktioner “Quick” och ”Triangle of Sadness”. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

Ellen Johansson
Handledare För filmplats Borås

ELLEN JOHANSSON

KONTAKT
Mail: ellen.johansson12@gmail.com

Mobil: 072-8671594

 

Lina är utbildad filmregissör vid Sydney Film School i Australien. Hon har gjort flera filmer som visats och tävlat på filmfestivaler, t.ex. ”Cry Wolf”, ”The Birthday” och ”The Trophy Wall”. 

Ozan Yapisan
Ozan Yapisan
Handledare För filmplats göteborg Angered & Bergsjön

Ozan Yapisan

KONTAKT
Mail: ozan.yapisan@gmail.com

En filmentusiast som vuxit upp i Angered och gjort flera kortfilmer. Är intresserad av att göra filmer med förortsteman, men är också förtjust i allt från drama, komedi och satir till kriminaltema, fantasy och sci-fi.

Mattias Jonsson & Martin Sjögren
Handledare För filmplats Stenungsund

Mattias Jonsson & Martin Sjögren

KONTAKT
Mail: martinsjogren79@gmail.com
Mattias mobil: 0730-39 50 70
Martin mobil: 0725-62 53 49

Mattias är skådespelare, filmare och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film och Prags Filmskola. Förutom att ha egna teater- och filmprojekt frilansar han även dagligen som filmpedagog på en mängd skolor och är aktiv i Borås improvisationsteater (BITE).

Martin är filmregissör och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film.  Utöver sina egna filmprojekt var han med och startade Barnfilmskolan och har sedan dess utvecklat skolans pedagogik kring kameran. I dagsläget utvecklar han filmprojektet ”Trollungen” samt sitter i klipprummet och färdigställer en mockumentär om filmskapande tillsammans med Mattias.

Alfred_Hedbratt
Alfred Hedbratt
Handledare För filmplats mark

alfred hedbratt

KONTAKT
Mail: alfred.hedbratt@gmail.com
Mobil:

Alfred Hedbratt är handledare för Filmplats Mark i höst. Han är filmregissör och manusförfattare som studerat på både Akademi Valand och Alma Manusutbildning. Hans senaste kortfilm ”Unity of Opposites” vann pris på filmfestivalen Nordic International i New York tidigare i år. 

Timothy Gustafsson
Timothy Gustafsson
Handledare För filmplats Gullspång

Timothy Gustafsson

KONTAKT
Mail: timothy.gustafsson@cinemacontent.se 
Mobil: 0709-59 63 71

Timothy Gustafsson driver filmbolaget CinemaContent i Skövde, och YouTube-kanalen med samma namn. En kanal som har över 38 000 prenumeranter och bland annat handlar om hur du kan redigera film.

Henrik Dahlbring är handledare för Filmplats Mark
Henrik Dahlbring

Henrik Dahlbring

KONTAKT
Mail: henrik@magsunmedia.se 
Mobil:

Henrik är utbildad filmregissör på Akademi Valand i Göteborg och driver produktionsbolaget Magsun Media. Han jobbar med spelfilm, dokumentärfilm och animation och har prisats för sina filmer ”Det händer äntligen något”, ”Kåken kallar” och ”Across the Andes”.

PROJEKTMEDARBETARE 2018-2020

Nomi Szpiro Ericsen, Projektledare
Nomi Szpiro Eriksen
Projektledare

Nomi Szpiro Eriksen

Projektledare 2018-2020 (föräldraledig 2019-2020)

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som filmproducentassistent, produktionskoordinator på långfilm, tv-serier och reklamfilm, samt som festivalkoordinator.

Kine Boman, vik.Projektledare
Kine Boman
Projektledare

Kine Boman

Vikarierande projektledare från augusti 2019 till december 2020

Kine har tidigare arbetat som projektledare, producent och regissör, främst med dokumentärfilm, och gjort de egna filmerna “Enda bilden av pappa” (2004) och “Hjordeliv” (2008). Utöver film- och teaterstudier samt språkstudier är hon utbildad jämlikhetshandläggare vid Göteborgs universitet. Hennes film “Hjordeliv”, som behandlar urfolksrätt, blev flerfaldigt prisbelönad och visad på filmfestivaler i 27 länder och har även visats på internationella TV-kanaler.