Handledare

vi på filmplats

Filmplats handledare är högaktuella regissörer och skådespelare som inspirerar och ger våra deltagare de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Handledare för filmplats Göteborg Angered

Viana Barzan Mikkelsen

Viana är handledare för Filmplats Göteborg Angered under våren 2020.

Mail: filmplatsviana@gmail.com

Viana Barzan Mikkelsen är verksam dokumentärfilmare som frilansat i Argentina, Bolivia, Färöarna och Kurdistan. Hon har arbetat på SVT som videojournalist och fotograf på Uppdrag granskning samt för serien “Mitt psyke och jag” som blev nominerad till Stora journalistpriset 2016.

Filmen “I 90 graders värme” har tävlat och vunnit priser vid ett antal festivaler, bl.a. för bästa regi vid Los Angeles Documentary Film Festival.

Viana har lång erfarenhet av att arbeta som lärare i dokumentärfilm, bland annat på Nordens Folkhögskola Biskops Arnö.

Handledare För filmplats Borås & Stenungsund

Mattias Jonsson & Martin Sjögren

Mattias och Martin är handledare för Filmplats Borås och Stenungsund. 

KONTAKT
Mail: martinsjogren79@gmail.com
Mattias mobil: 0730-39 50 70
Martin mobil: 0725-62 53 49

Mattias är skådespelare, filmare och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film och Prags Filmskola. Förutom att ha egna teater- och filmprojekt frilansar han även dagligen som filmpedagog på en mängd skolor och är aktiv i Borås improvisationsteater (BITE).

Martin är filmregissör och manusförfattare, utbildad på b.l.a. Akademin Valand Film.  Utöver sina egna filmprojekt var han med och startade Barnfilmskolan och har sedan dess utvecklat skolans pedagogik kring kameran. I dagsläget utvecklar han filmprojektet ”Trollungen” samt sitter i klipprummet och färdigställer en mockumentär om filmskapande tillsammans med Mattias.

Handledare för filmplats Alingsås, gruppsamordnare & teknikansvarig

Christian Zetterberg

Christian är handledare för Filmplats Alingsås. Han är även ansvarig för tekniken på Filmplats olika orter.  

KONTAKT
Mail: christian@kulturungdom.se
Mobil: 0704-08 21 81

Christian är manusförfattare, regissör, producent och skådespelare. Efter utbildningen på filmlinjen på Fridhems Folkhögskola har han gjort flera prisbelönta filmer, bland annat “Skoldiscot” (2018), som nu visas och prisas på festivaler i Sverige och utomlands. Härnäst väntar långfilmen “Isvaken” som Christian producerar på eget bolag.

Handledare för filmplats lidköping/skövde & gruppsamordnare

Andreas Hansen

Andreas är gruppsamordnare och handledare för Filmplats Lidköping och Filmplats Skövde.

KONTAKT
Mail: andreas.hansen@studieframjandet.se
Mobil: 0735-44 91 11

Andreas Hansen är filmproducent och mångsysslare inom film. Idag driver han ett filmbolag och jobbar som producent för bland annat SVT:s humorserie ”Uti Bôgda”. Därutöver håller han i filmverksamheten på Studiefrämjandet i Lidköping-Skarabygden.

Filmplats_Skovde_Hugo_Andersson
Handledare för filmplats skövde

Hugo anderson

Hugo är handledare för  Filmplats Skövde.

KONTAKT
Mail: hugofilmplats@gmail.com

Hugo Anderson driver produktionsbolaget hugoproduktion.se och jobbar med både reklam – och fiktionsfilm. Hugo började göra humoristiska kortfilmer med enkla medel som tonåring och har genom åren gjort flera prisbelönta kortfilmer som visats på festivaler runt om i världen.

Filmplats verksamhet i Skövde är ett samarrangemang med Studiefrämjandet och kulturhuset Nyeport.

Handledare för filmplats åmål & ansvarig för Filmplats coachprogram

Erik Lundin

Erik är handledare för Filmplats Åmål och ansvarig för Filmplats coachprogram, och har även utvecklat projektet Filmplats. 

Kontakt:
Mail: erik.l@kulturungdom.se

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget ArtyStory och jobbade nyligen som rollsättare på Film i Västs samproduktion “Quick” i regi av Mikael Håfström. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

IMG_20191102_140706_530
Projektledare och webbansvarig

Kine Boman

Vikarierande projektledare och webbansvarig.

KONTAKT:
Mail: kine@kulturungdom.se
Mobil: 0707-18 50 98 (kl. 9-15)

Kine har tidigare arbetat som projektledare, producent och regissör, främst med dokumentärfilm, och gjort de egna filmerna “Enda bilden av pappa” (2004) och “Hjordeliv” (2008). Utöver film- och teaterstudier samt språkstudier är hon utbildad jämlikhetshandläggare vid Göteborgs universitet. Hennes film “Hjordeliv”, som behandlar urfolksrätt, blev flerfaldigt prisbelönad och visad på filmfestivaler i 27 länder och har även visats på internationella TV-kanaler.

Projektledare & webbansvarig (föräldraledig 2019-2020)

Nomi Szpiro Eriksen

Under september 2019-september 2020 kommer Nomi vara föräldraledig, men hon är tillbaka i oktober 2020. Vikarie under föräldraledigheten är Kine Boman.

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som filmproducentassistent, produktionskoordinator på långfilm, tv-serier och reklamfilm, samt som festivalkoordinator.