FAQ

Vanliga frågor och svar om Filmplats.

Vem kan ansluta sig till Filmplats?
Du är 13-30 år, bor någonstans i Västra Götaland och är redo att lägga lite extra tid på att utveckla dina filmskaparskills. Kanske har du filmat länge, kanske är det ett helt nytt intresse. Alla är välkomna! Filmplats handledare är själva erfarna filmare med förankring i manus, regi och skådespeleri och anpassar nivån på aktiviteterna efter deltagarna.

Var finns Filmplats?
Redan aktiva plattformar är Filmplats Alingsås, Filmplats Borås, Filmplats Lidköping, Filmplats Skara och Filmplats Åmål. Våren 2019 startar Filmplats Göteborg Angered.

Hur funkar det?
Den som är intresserad ansluter sig till sitt lokala deltagarteam. Primär mötesplats är oftast ett ungdomshus på orten. Under återkommande lokala träffar med Filmplats handledare möts deltagarna för att delta i workshops och produktion. Handledaren planerar aktiviteterna tillsammans med deltagarna och bjuder även in till resor till regionala filmevent. Varje lokal grupp utvecklas tillsammans under längre tid och lär sig successivt om varje del av skapandet av film, från idé till visning. Både spelfilm och dokumentära uttryck behandlas. Vissa övningar kräver ingen avancerad teknik, medan andra görs med Filmplats mer avancerade inspelningsutrustning. Under 2019 skapar varje Filmplats varsin del i ett större gemensamt verk.

Hur ansluter jag mig?
Anmäl ditt intresse HÄR eller ta direkt kontakt med Filmplats-handledaren på din ort. Vi  hör av oss till alla anmälda!

Det finns ingen Filmplats där jag bor. Kan jag ansluta mig till en Filmplats på annan ort?
Ja, det går fint. Anmäl dig till den Filmplats där du vill delta.

Hur ofta hålls det träffar och workshops på varje Filmplats?
Allt mellan någon gång i månaden till en gång i veckan under intensiva inspelningsperioder. Uppehåll under sommarmånaderna juli/augusti.

När/vilka tider hålls lokala träffar och workshops?
Det vanligaste är att träffarna hålls på en specifik vardagskväll, så att både du som pluggar och du som jobbar ska ha möjlighet att delta. Inspelningsdagar kan komma att planeras någon enstaka helg. När kommande datum är spikade för en ort så läggs dessa upp på respektive plattform-sida här på hemsidan. Samtliga evenemang läggs även ut via Filmplats facebooksida.

Filmplatsen på min ort har varit igång ett tag. Kan jag ansluta mig ändå?
Absolut! Det går alltid att ansluta sig till en Filmplats, men en får förstås ut extra mycket om man är med på samtliga träffar.

Kostar det något att vara med?
Nej, Filmplats träffar och workshops kostar ingenting alls.