Hoppa till innehåll

faq

Vanliga frågor

Vem kan ansluta sig till Filmplats?

Du är 13-27 år (ska ha fyllt 13). Du bor någonstans i Västra Götaland och är redo att lägga lite extra tid på att utveckla dina filmskaparskills. Kanske har du filmat länge, kanske är det ett helt nytt intresse. Alla är välkomna! Filmplats handledare är själva erfarna filmare med förankring i manus, regi och skådespeleri och anpassar nivån på aktiviteterna efter deltagarna.

Var finns Filmplats?

Filmplats finns på ett antal olika orter. Filmplats Alingsås, Filmplats Borås, Filmplats Göteborg Angered, Filmplats Lidköping, Filmplats Mariestad, Filmplats Skövde, Filmplats Stenungsund (tidigare även Filmplats Åmål & Skara).

Hur funkar det?

Den som är intresserad ansluter sig till sitt lokala deltagarteam. Primär mötesplats är oftast ett ungdomshus på orten. Under återkommande lokala träffar med Filmplats handledare möts deltagarna för att delta i workshops och produktion. Handledaren planerar aktiviteterna tillsammans med deltagarna. Varje lokal grupp utvecklas tillsammans under längre tid och lär sig successivt om varje del av skapandet av film, från idé till visning. Vissa övningar kräver ingen avancerad teknik, medan andra görs med Filmplats mer avancerade inspelningsutrustning.

Hur ofta hålls det träffar och workshops?

Allt mellan någon gång i månaden till en gång i veckan. Du hittar aktuella datum på startsidan (längst ner) och på sidan för respektive filmplats. Pga. Pandemi kan datum ändras.

När/vilka tider hålls lokala träffar och workshops?

Det vanligaste är att träffarna hålls på en specifik vardagskväll, så att både du som pluggar och du som jobbar ska ha möjlighet att delta (workshops inträffar dock inte alltid varje vecka). Inspelningsdagar kan komma att planeras någon enstaka helg. När kommande datum är spikade för en ort så läggs dessa upp på respektive plattform-sida här på hemsidan. Samtliga evenemang läggs även ut via Filmplats facebooksida.

Du hittar aktuella datum för alla plattformar på startsidan (längst ner)

Kostar det något att vara med?

Nej, Filmplats träffar och workshops kostar ingenting alls.

Hur ansluter jag mig?

Den som är intresserad ansluter sig till sitt lokala deltagarteam genom att skicka in en anmälan HÄR och på så sätt gå med i det lokala deltagarteamet. Vi hör av oss till alla som anmäler sig.

Deltagare får detaljerade inbjudningar och anmäler till sin handledare huruvida de kommer på varje träff.

Det finns ingen Filmplats där jag bor. Kan jag ansluta mig till en Filmplats på annan ort?

Ja, det går fint. Anmäl dig till den Filmplats där du vill delta.

Filmplatsen på min ort har varit igång länge. Kan jag ansluta mig ändå?

Det beror på vilket antal deltagare Filmplatsen har samt i vilken fas filmproduktionen på Filmplatsen är.

Information finns under varje Filmplats sida, under “Filmplatser”

Måste jag kunna vara med på alla träffarna?

Nej, inte alla, men det krävs att du är med på majoriteten träffar dvs. har ett aktivt deltagande.
Anmäl till din lokala handledare om du kan komma eller inte inför varje träff. Den som inte dyker upp på några träffar och heller inte hör av sig ombeds efter en tid att avanmäla sig, eftersom vi hoppas att alla deltagare i grunden ska vara aktiva i Filmplats aktiviteter. Ta kontakt med handledare på din ort för att se vad som gäller för år 2021.

Hur avanmäler jag mig?

Om det är någon enstaka träff du inte kan delta vid så är det bara att anmäla det till din lokala handledare, gärna en dag i förväg.

Om du inte vill delta alls framöver – skicka ett mejl till erik.lundin@kulturungdom.se med info om; ort, namn och telefonnummer. Berätta gärna varför du inte vill vara med längre, så tar vi bort dig från deltagarlistan.

Jag har frågor som jag inte hittar svar på här. Vad gör jag då?

Ta direkt kontakt med filmhandledaren på din ort – se fliken “Filmplatser” (kontaktuppgift finns på sidan för din plattform) eller kontaktat Filmplats samordnare Erik Lundin via e-post erik.lundin@kulturungdom.se – och beskriv vad det är du undrar över, så svarar vi snarast möjligt.