Hoppa till innehåll

Nätverk & festival

På denna sida samlar vi info om det som är gemensamt för ALLA filmplatser!

filmplats samordnare - erik lundin

erik-570x400

Erik Lundin
Mail: erik.lundin@kulturungdom.se
Mobil: 0702-423768

Om du har frågor om Filmplats filmfestival & filmtävling eller filmplats gemensamma aktiviteter, t.ex. digitala workshops – ta kontakt med Filmplats samordnare Erik Lundin. Vid frågor om tider eller lokal för fysiska träffar så tar du i första hand kontakt med handledaren på din ort.

pitcha din filmidé!

Du som deltar i Filmplats har chans att få finansiering för en egen filmidé genom att pitcha den för vår jury. Det anordnas ett pitchtillfälle under våren 2024. Om du vill göra ett försök behöver du skriva ner en sammanfattning av din idé, skriva ett manus, göra en liten projektbeskrivning och ett moodboard. Skicka allt till erik.l@kulturungdom.se. Datum för själva pitchen meddelas under våren.  

TIPS OM FILMFESTIVAL


filmplats filmfestival 2025

Vem kan få sin film visad?
Alla som är deltagare i Filmplats och varit med minst 5 workshops under 2024/25 kan få sin film visad på festivalen.

Var och när är festivalen?
2025 är festivalen en del av KulturUngdoms Filmdag på Bio Capitol den 1 juni.

Hur går det till?
Filmplats samordnare samlar in filmerna till festivalvisningen. Information om festivalen kommer att skickas ut till alla deltagare i god tid före visning. Om du har en film som du vill ska vara med kontaktar du din handledare eller Filmplats samordnare. 

Vilken längd kan filmen ha?
Mellan 1 och 15 minuter är ett format att föredra, men om det finns enstaka filmer som är längre så är det ok. Ta kontakt med samordnaren vid frågor.

Deadline? När måste filmen vara färdig?
För att visa din film 2025 behöver vi ha fått in din film senast 1 maj.

 

andra festivaler att ha koll på:

Frame Filmfestival
När: September 2024

https://filmcloud.se/frame

November Festivalen
När: November 2024

nätverka

Filmplats Forum på Facebook
Du som är medlem i Filmplats kan gå med i Filmplats forum på Facebook (en sluten grupp endast för Filmplats deltagare). Där uppdaterar vi med de senaste nyheterna och ”happenings” inom Filmplats.

FilmCloud
FilmCloud stöttar unga vuxna filmare genom att skapa mötesplatser, ge möjlighet till att söka projektstöd, erbjuda kurser, utvecklingsprogram, workshops och rådgivning.
www.filmcloud.se

KulturUngdom & K-PENG

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt.

K-Pengar – vill du söka pengar till din film?
Vet du om att du kan söka pengar till din film från KulturUngdom?
LÄS HÄR om vad som krävs och hur du går tillväga.