Hoppa till innehåll

Frölunda

SCHEMA FÖR HÖSTEN

Plats: Studiefrämjandet på Gruvgatan 12, Högsbohöjd

Datum och tider: Tisdagar kl 17:30-19:30

Start den 5 september.

Du kan hoppa in i kursen löpande, alltså även efter start. 

Anmäl dig via Studiefrämjandets sida: https://www.studieframjandet.se/vastra-gotalands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2023/september/filmplats-frolunda/

Lär dig skapa film från grunden och arbeta med din egna filmidé tillsammans med andra filmintresserade! Du behöver inga förkunskaper, vi går igenom alla delar av filmskapandet under höstterminen. Denna studiecirkel är både teoretisk och praktisk, vi gör övningar enskilt och i grupp och ni får handledning under hela hösten. Målet med kursen är att du själva, eller ihop med någon arbetar fram en idé till en kortare film som ni sedan jobbar med från idéstadiet till färdig film. 

Upplägg

I denna forum ges en introduktion till immersive media och är en möjlighet att lära känna sk VR eller 360-gradersfilm. 360-gradersfilm är det enklaste sättet inom XR att skapa immersiva verk som bjuder in till interaktion med publiken, ett sätt att omslutas av filmarens värld. Under höstterminen kommer du som deltagarna att ges möjlighet att vara med i en VR-kortfilm inspelning scen tillsammans med övriga deltagare. Du kommer också att få lära dig mer om arbetsprocessen kring immersiv filmkonst, samt praktiskt få prova på att använda en 360-graderskamera. Vilka är de stora skillnaderna mot traditionell film? Hur filmar man? Hur ljussätter man? Du har möjlighet att få svar på många frågor! 

Handledare för Frölunda/Högsbo är filmregissören Reza Rahimi. 

Denna Filmplats görs i nära samarbete med Studiefrämjandet där Reza Rahimi också arbetar.