Filmplats i korthet: ● Möten och samverkan med andra filmare ● Workshops, produktion och inspiration ● Personlig handledning ● Resor till regionala filmevent ● Delaktighet i skapandet av ett gemensamt filmverk ● Ett utvecklande sammanhang att delta i över längre tid
Det är vi som arbetar med Filmplats, tillsammans med lokala aktörer kopplade till varje plattform som Filmplats skapar. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller vill göra en intresseanmälan.

Christian Zetterberg

handledare och gruppsamordnare

Christian är manusförfattare, regissör, producent och skådespelare. Efter utbildningen på filmlinjen på Fridhems Folkhögskola har han gjort flera prisbelönta filmer, bland annat “Skoldiscot” (2018), som nu visas på festivaler i Sverige och utomlands. Härnäst väntar långfilmen “Isvaken” som Christian producerar på eget bolag.

Mail: christian@kulturungdom.se | Mobil: 0704-08 21 81

Andreas Hansen

handledare och gruppsamordnare

Andreas Hansen är filmproducent och mångsysslare inom film. Idag driver han ett filmbolag och jobbar som producent för bland annat SVT:s humorserie ”Uti Bôgda”. Därutöver håller han i filmverksamheten på Studiefrämjandet i Lidköping-Skarabygden. Under Filmplats tak är Andreas gruppsamordnare och handledare för grupperna i Lidköping och Skara.

 Mail: andreas.hansen@studieframjandet.se | Mobil: 0735-44 91 11

Erik Lundin

handledare och projektutvecklare

Erik är skådespelare, filmregissör och manusförfattare. Efter utbildningen på filmlinjen i Skurup jobbade han under några år som filmarbetare i Trollhättan/Göteborg, och gick därefter vidare till att skriva och regissera för fria teatergrupper i Göteborg. Han har producerat och regisserat flera kortfilmer som visats på SVT och på internationella filmfestivaler, och parallellt med detta drivit filmprojektet “Angeläget – om mänskliga rättigheter”. Han driver produktionsbolaget ArtyStory och jobbar just nu även som rollsättare på Film i Västs samproduktion “Quick” i regi av Mikael Håfström. Dessutom är han filmkonsulent på KulturUngdom.

Mail: erik.l@kulturungdom.se | Mobil: 0702-42 37 68

Nomi Szpiro Eriksen

projektledare

Nomi är filmvetare och projektkoordinator och har tidigare haft uppdrag som producentassistent, frilansande produktionsassistent och -koordinator, programsättare och koordinator för Novemberfestivalen, och som koordinator på Göteborg Film Festival.

Mail: nomi@kulturungdom.se | Mobil: 0704-41 33 27