om oss

Filmplats riktar sig till alla mellan 13-25 år som vill lära sig att skapa film eller utvecklas som filmare via praktiska workshops, personlig handledning och filmproduktion. 

Vi erbjuder gratis workshops och deltagarna får möjlighet att resa till filmevents, nätverka och få inspiration. 

Filmplats finns på 7 olika orter i Västra Götaland; i Alingsås, Borås, Göteborg Angered, Lidköping, Skara, Stenungsund och Åmål. Projektet har idag över 100 aktiva deltagare. Filmplats är ett 3-årigt Arvsfondenprojekt som drivs av KulturUngdom. 

Filmplats samarbetar med lokala aktörer kopplade till varje plattform. I Skara och Lidköping samarbetar vi även med Studiefrämjandet. Vi samarbetar även med FilmCloud och kommer under våren 2020 att även samarbeta med Arvsfondenprojektet 

TEMA HÖSTEN 2019:
Samexistens – spelfilm – från idé till färdig film. Kortfilm till Gemensamma verket.

TEMA VÅREN 2020:
Filmplats goes Documentary! Rättvisa – dokumentär – från idé till färdig film. Minutfilm till Gemensamma verket.

KONTAKT:

Kine Boman
E-post: kine@kulturungdom.se
Tel: +46 (0)70 – 718 50 98

Filmplats
KulturUngdom
Box 13037
402 51 Göteborg

FILMPLATS DRIVS MED STÖD AV

Om doc:voice

Under våren 2020 fokuserar Filmplats på dokumentärfilm och temat Rättvisa och lika villkor. Deltagarna på varje ort skapar sin egen dokumentära minutfilm (en kortfilm på 1 minut) som sedan ingår i Filmplats gemensamma filmverk.

Genom hela skapandeprocessen ställer vi frågor utifrån ett normkritiskt tänkande vilket synliggör normer och väcker tankar kring lika villkor. Finns det lika rättigheter och möjligheter? Vems röst är det som hörs mest? Vi ställer frågor och utforskar verkligheten genom dokumentärt filmberättande.

doc_voice-KVADRAT-CLEAN